В окупованій Макіївці – масове отруєння водою з кранів

 

В окупованому місті Макіївка на Донеччині місцеві жителі масово отруїлися водою з кранів.

Про це повідомив представник уповноваженої з прав людини на Донбасі Павло Лисянський.

“…25.09.2018 в міську лікарню м. Макіївка (окупована територія НЗФ «ДНР») масово стали надходити звернення на погане самопочуття з наступними симптомами: біль в області живота, блювота, озноб, підвищення температури, в важких випадках — виражена інтоксикація і зневоднення”, – розповів представник омбудсмена.

За даними Лисянського, в місті стався збій системи дезінфекції води.

“Причиною того, що сталося, стала несправність або збій системи дезінфекції води в Макіївці. Про проблеми з системою дезінфекції було відомо КП «Вода Донбасу», контрольованому НЗФ «ДНР», напередодні вони навіть рекомендували перед вживанням води кип’ятити її 5-7 хвилин. Але це не допомогло”, – зазначив правозахисник.

Було госпіталізовано 37 дорослих та двоє дітей у віці до 9 років.

“Частину людей відправили до лікарень м. Донецька, а звідти я не зміг отримати інформацію. Але кількість госпіталізованих людей зростає щогодини”, – написав Лисянський.

За його словами, місцеві жителі скаржаться на специфічний запах води – “хімічний”.

У свою чергу, журналіст Денис Казанський пише, що, судячи з усього, у водогін потрапили стічні води.

“Десятки людей у лікарнях. Проблему вже визнали на офіційному рівні – Пушилін збирав екстрену нараду. Але навряд чи це допоможе”, – зазначає Казанський у “Фейсбуці”.

“Скарги на водопровідну воду давно вже надходять по всьому ОРДЛО, тому рано чи пізно подібне мало статися. І буде тільки гірше. Тому що водопроводи лагодити немає за що. Немає грошей, немає кадрів”, – констатує журналіст, який раніше жив на Донеччині.

Читайте також:
Зневоднений Донбас: проблеми з водопостачанням у зоні АТО
та спроби їх вирішення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна