В Одесі спалили авто депутата з “Опоблоку” Фініка – люстрованого прокурора

 

У ніч на 27 вересня невідомі підпалили автомобіль “Тойота” депутата Одеської обласної ради від “Опозиційного блоку” Владислава Фініка.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “навмисне пошкодження або знищення майна”.

“Попередньо встановлено, що зловмисники залізли на паркан і кинули у бік двору, де стояв автомобіль потерпілого, пляшку, в якій, ймовірно, була запальна суміш… На подвір’ї, біля автомобіля, знайшли дволітрову пляшку від напою. У неї був характерний запах”, – розповіла журналістам речниця ГУ Нацполіції Одеської області Любов Гордієвська.

Пожежа спалахнула о 3-й годині ночі у дворі приватного будинку, де живе політик. Про це розповів у “Фейсбуці” однопартієць потерпілого, нардеп Микола Скорик.

Він заявив, що пов’язує те, що трапилося з політичною діяльністю депутата.

“Це не перший випадок нападу на наших колег. До цього була спалена машина Богдана Гіганова і скоєно напад на Олексія Єреміцу. Розслідування нуль”, – заявив Скорик.

За його словами, “Опоблок” має намір звернутися до начальника ГУНП в Одеській області Дмитра Головіна і прокурора регіону Олега Жученка з проханням знайти паліїв.

При цьому Скорик натякнув, що зловмисники можуть бути пов’язані з іншим нардепом – представником партії “Відродження” Дмитром Пресманом, що конкурує з Фініком на одному окрузі.

Сам Владислав Фінік в коментарі “Громадському радіо” заявив: “Однозначно, це пов’язано з моєю політичною та громадською діяльністю, в тому числі на моєму окрузі. Конфліктів у моєму бізнесі немає взагалі. Як кажуть в Одесі, повний штиль. Суперечок немає, проблем немає. Звичайна робота, якою я займаюся принаймні останні чотири роки, тому у мене версія – моя громадська діяльність”.

За його словами, зараз він за кордоном у службовому відрядженні. З Одеси вилетів уночі, а, коли літак приземлився, він увімкнув телефон і дізнався, що авто спалили.
На момент підпалу машини у будинку були його діти із родиною.

“Вже зрозуміло, що це був підпал. Двоє людей дочекалися, поки я полечу, підготувалися, зробили суміш і через паркан залили на машину та підпалили”, – сказав депутат.

Як відомо, Владислав Фінік – депутат Одеської облради, член фракції “Опозиційного блоку”. Фізична особа-підприємець, старший партнер ТОВ “Адвокатська контора “Наші люди”.
Люстрований 2014 року екс-заступник обласного прокурора.

Читайте також:
Прокуратура відмовилася від переслідування
опоблоківця Скорика за побиття Майдану в Одесі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна