Прокуратура відмовилася від переслідування опоблоківця Скорика за побиття Майдану в Одесі

 

Генеральна прокуратура не знайшла доказів вини народного депутата від “Опозиційного блоку” Миколи Скорика у сутичках, які відбувалися в Одесі 19 лютого 2014 року, коли Скорик був головою ОДА.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит нардепа Сергія Лещенка, яку він опублікував у “Фейсбуці”.

Як відомо, того дня найманці, що діяли в інтересах влади і Партії регіонів – молодики в касках – влаштували побоїще під облдержадміністрацією. За даними місцевих ЗМІ, це були представники харківського “Оплоту” та однойменного бійцівського клубу. Тоді постраждали не лише учасники демократичної акції, а й щонайменше дев’ять журналістів та техніка трьох знімальних груп.

Обвинувачення за фактом масового побиття під час акції протесту громадян, включно з журналістами, спрямовано до суду, і судовий розгляд триває, зазначили в Генпрокуратурі.

“Через відсутність доказів причетності до вчинення вказаних злочинів колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Скорика М. Л. повідомлення про підозру йому не вручалося, питання про зняття депутатської недоторканності не ініціювалося”, – повідомила ГПУ.

 

Лещенко нагадав, що у вересні генпрокурор Юрій Луценко анонсував подання на притягнення Скорика до відповідальності “на наступному тижні”.

“І ось сьогодні з відповіді заступника Луценка Юрія Столярчука з’ясувалося, що нам всім здалося”, – констатував нардеп.

Читайте також:
В Одесі суд арештував із правом застави депутата від “Опоблоку” Орлова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна