В Одесі суд арештував із правом застави депутата від “Опоблоку” Орлова

 

Приморський районний суд Одеси у п’ятницю, 23 вересня, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 8 млн. грн. для екс-заступника голови Одеської обласної державної адміністрації, депутата Одеської міської ради від партії “Опозиційний блок” Олександра Орлова.

Як повідомила УНІАН прес-секретар прокуратури Одеської області Інна Верба, за клопотанням прокуратури суд заарештував підозрюваного на два місяці – до 22 листопада.

Орлов підозрюється в причетності до організації побиття людей біля ОДА 19 лютого 2014 року.

“Заставу визначено в розмірі 8 млн. 600 грн.”, – пояснила Верба.

Орлову висунуто підозру у злочині за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), а також за ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях) Кримінального кодексу України.

Як відомо, 22 вересня в Одесі генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що підписано відповідні документи про пред’явлення підозри. Також у цій справі анонсовано зняття недоторканності за народного депутата від “Опоблоку”, голови ОДА часів Януковича Миколи Скорика.

19 лютого 2014 року в Одесі озброєні палицями люди побили журналістів, які знімали невеликий пікет представників Євромайдану під будівлею Одеської ОДА. Внаслідок нападу постраждали кілька десятків активістів і журналістів, кілька знімальних груп втратили техніку, яку розбили або відібрали. Під час нападу, який відбувся у присутності кількох десятків міліціонерів, молодики вигукували: “Бити по голові і по камерах”. Після майже півгодинного побиття молодики з кийками поїхали на п’яти маршрутних таксі №168 (номер одного з міських маршрутів). Перед відходом зловмисники розбили кілька припаркованих мотоциклів. Міліція не вжила жодних дій для їх затримання, нагадує УНІАН.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна