Україна, США, ФРН і Франція готують спільну резолюцію РБ ООН про миротворців для Донбасу

 

Україна разом із США, Францією та Німеччиною готує до внесення на голосування Радбезу ООН спільний проект резолюції про введення миротворчої місії ООН на Донбас.
Про це на полях 73-ї Генасамблеї ООН заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає “Укрінформ”.

“У нас є домовленість з нашими друзями — Сполученими Штатами, Німеччиною і Францією. Вчора я знову розмовляв з Гайком Маасом (глава МЗС ФРН – “Н”), з держсекретарем [США] Майком Помпео, ми внесемо спільну резолюцію”, — сказав міністр.

Клімкін зазначив, що для досягнення позитивного рішення РБ ООН слід продовжувати тиск на Росію, яка має право вето.

“Для цього потрібно далі тиснути на Росію, оскільки вона намагається відбиватися руками й ногами від будь-якої справжньої миротворчої операції”, – сказав глава МЗС України.

За словами дипломата, важливо мати не тільки військовий компонент місії ООН на Донбасі, а й вводити міжнародну адміністрацію та поліцейський компонент.

“Оскільки інакше Росія й надалі намагатиметься керувати окупованими територіями, і вся ідея російської так званої «миротворчої операції» – це почати процес регіоналізації і федералізації України”, – пояснив Павло Клімкін.

Він також повідомив, що обговорював з іноземними колегами не тільки збройну агресію Росії, але також усі гібридні загрози.

Як відомо, у Нью-Йорку триває тиждень дебатів на 73-й сесії Генасамблеї ООН, де присутня українська делегація на чолі з президентом Петром Порошенком.
Про потребу ввести на Донбас контингент миротворців із мандатом ООН Порошенко заявив під час заходу високого рівня щодо діяльності ООН з підтримання миру та у виступі з трибуни ГА ООН.

Читайте також:
Порошенко на трибуні ООН: реформувати Радбез, зупинити Росію

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна