Порошенко вперше відреагував на справу Гандзюк

 

Президент Петро Порошенко заявив, що поділяє стурбованість учасників акції “Ніч на Банковій. Мовчання вбиває” щодо численних нападів на активістів.
Відповідне повідомлення ввечері 27 вересня поширила адміністрація президента.

У заяві йдеться, що Порошенко не задоволений загальною криміногенною ситуацією в країні.

“Він вимагає, щоб на координаційній нараді з питань боротьби зі злочинністю було розглянуте це питання і чекає відповідного звіту”, – повідомили у відомстві.

Зокрема, Порошенко заслухав інформацію генерального прокурора Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і поставив їм вимоги щодо розслідування замахів на активістів.

Це перша заява президента Петра Порошенка з часу замаху з сірчаною кислитою на херсонську активістку Катерину Гандзюк 31 липня.
З 18:00 27 вересня кілька сотень громадських активістів проводять під адміністрацією президента акцію “Ніч на Банковій” з вимогою розслідувати напади на активістів.
На акції присутні та виступають багато активістів, на яких було вчинено напади – Стерненко, Устименко, Кузаконь та ін.

Петро Порошенко наразі перебуває з візитом у США.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна