СБУ викликала на допит Жириновського. Його судитимуть заочно

 

Служба безпеки України викликала російського політика Володимира Жириновського на допит у кримінальному провадженні про фінансування тероризму.

Повістку опублікувано в “Урядовому кур’єрі”.

Лідера Ліберально-демократичної партії Росії, відомого антиукраїнськими висловлюваннями, викликають на допит як підозрюваного. За даними слідства, пдіозрюваний фінансував бойовиків терористичних організацій “ЛНР” і “ДНР”.

“Гр-н Російської Федерації Жириновський Володимир Вольфович, 25.04.1946 р. н., що проживає за адресою: Російська Федерація, м. Москва, вул. Ніжинська, 14, відповідно до вимог ст.ст. 133, 135, 290, 297-5 КПК України, Вам необхідно з’явитися 27 вересня 2018 року о 09:00 до каб. № 716 (м. Київ, вул. Володимирська, 33) до старшого слідчого в ОВС 4 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБУ Македонського В. П. для вручення повідомлення про підозру, допиту як підозрюваного, надання доступу до матеріалів досудового розслідування, ознайомлення із матеріалами кримінального провадження, отримання копії обвинувального акту та реєстру матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні №12014000000000292 від 24.07.2014, в якості підозрюваного”, – йдеться у повістці.

Досудовим слідством встановлено, що Жириновський створив та очолив організовану групу, що здійснює матеріально-технічне забезпечення “ЛНР” і “ДНР”. Зокрема, 7 травня 2014 року о 18:10 шляхом незаконного перетину контрольованої Росією ділянки українського кордону на закритому КПП “Ізварино” в Луганській області за підтримки Жириновського бойовикам “ЛНР” передали броньований автомобіль “Тигр”.

Також 27 вересня в СБУ чекають на допит ще двох депутатів Держдуми РФ – Олексія Діденка і Михайла Дєгтярьова.

Раніше прес-служба Генпрокуратури повідомляла, що Шевченківський районний суд м. Києва 18 вересня 2018 року задовольнив клопотання сторони обвинувачення та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно підозрюваного Володимира Жириновського та двох депутатів Державної Думи Російської Федерації.

Як інформувала “Новинарня“, у цій справі Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Жириновського ще у травні 2016 року. У серпні 2017 року ГПУ повідомила йому про підозру.

Читайте також:
Жириновський на мітингу в Москві вдарив українця, який назвав його “гівном”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна