Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Жириновського

 

Генеральна прокуратура України почала процедуру заочного засудження лідера російської партії ЛДПР Володимира Жириновського. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

“Генеральною прокуратурою України розпочато процедуру заочного засудження громадянина України, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації), у кримінальному провадженні за фактом сприяння громадянином Російської Федерації Жириновським В.В. та іншими особами діяльності терористичної організації “ЛНР””, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Жириновський, перебуваючи у м. Москві, у травні 2014 року вступив у злочинну змову з активними учасниками терористичної організації щодо матеріального забезпечення збройних формувань цієї організації, зокрема шляхом надання транспортного засобу марки ГАЗ (модель “Тигр”), що має подвійне функціональне призначення.

Далі громадянин України передав автомобіль “Тигр” у м. Луганськ керівникам терористичної організації “ЛНР”.

Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив відповідне клопотання органу досудового розслідування, погоджене з прокурором, та надав дозвіл на здійснення щодо підозрюваного спеціального досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Читайте також:
Горбатюк: Януковича можна засудити заочно лише в одній із 12 порушених справ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна