Горбатюк: Януковича можна засудити заочно лише в одній із 12 порушених справ

 

Попри порушення проти екс-президента Віктора Януковича не менш як 12 кримінальних справ, процес заочного розслідування можна завершити лише в одній з них.
Про це в коментарі журналістам 24 квітня повідомив начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

“У сімох провадженнями щодо Майдану йому висунуто підозру. В економічних справах – у п’яти справах. Але немає від Інтерполу дозволу на його міжнародний розшук, понад вісім місяців немає відповіді – ні “так”, ні “ні”. По одному провадженні є дозвіл суду на проведення заочного розслідування – це розтрата коштів на будівництво телекомунікаційної лінії під час приватизації “Укртелекому”, – цитує Горбатюка “Депо.ua”.

Інтерпол не поспішає давати дозвіл на міжнародний розшук Януковича, пояснюючи це тим, ніби претензії щодо екс-президента політично мотивовані, зазначив Сергій Горбатюк.

Він додав, що синові екс-президента Олександр Януковичу також повідомлено про підозру, але і щодо нього відсутній дозвіл Інтерполу на його міжнародний розшук. Слідство триває, до суду немає можливості передати справу.
За словами Горбатюка, аналогічна ситуація із братами Сергієм і Андрієм Клюєвими.

Читайте також:
У Генпрокуратурі чинять тиск на керівника розслідування “справ Майдану”

Нагадаємо, розслідуванням у єдиній “перспективній” справі встановлено, що з жовтня 2010-го по липень 2013 року президент Віктор Янукович і прем’єр-міністр Микола Азаров у змові з головою Держспецзв’язку, міністром фінансів, членом наглядової ради “Укртелекому” та директором ТОВ “ЕСУ” організували за рахунок коштів держбюджету будівництво телекомунікаційної мережі спецпризначення, яке було покладено на ТОВ “ЕСУ”, в результаті чого сталося розкрадання держкоштів на суму 220 млн. гривень.
Азаров назвав звинувачення “брехнею з першого до останнього слова” і висловив намір “покарати падлюк”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна