Штати запланували довести чисельність ВПС до рівня “холодної війни”

 

Керівники військово-повітряних сил США планують відновити бойову авіаційну міць до рівня “холодної війни”, щоб бути готовими до конфліктів з Росією або Китаєм.

Як повідомляє The Times, міністр ВПС США Хізер Вілсон цього тижня представила плани зі збільшення кількості винищувачів, бомбардувальників, літаків спостереження та авіазаправників.

За планом, кількість оперативних ескадрилей збільшиться на 24% – із 312 до 386. Тоді як у період “холодної війни” у ВПС США була 401 ескадрилья.

“Ми повинні бачити світ таким, яким він є. Ось чому стратегія національної оборони прямо визнає, що ми повернулися в епоху великої конкуренції за владу”, – сказала Вілсон.

Вона згадала про військові навчання в Росії (“Схід-2018”), в яких брали участь 300 тисяч російських і китайських військових.

Відтак у США заплановано, зокрема, створення семи нових ескадрилей винищувачів, п’яти ескадрилей бомбардувальників і 15 заправників.

Загалом американська армія отримає від 888 до 1776 додаткових літаків.

Планується також підготовка ще 40 тисяч військовослужбовців ВПС і цивільних працівників. На це планують витратити понад 5 млрд. доларів. Подібні масштаби переозброєння не проводилися в США з часів президента Рональда Рейгана.

Читайте також:
Сенат США ухвалив закон для збільшення військової допомоги Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна