Росія стурбована настільною грою про УПА – УІНП тішиться

 

Настільна гра “УПА – відповідь нескореного народу”, випущена Українським інститутом нацпам’яті, викликала “занепокоєння” в російських ЗМІ та соцмережах.

На це звернув увагу голова УІНП Володимир В’ятрович, зробивши 17 вересня жартівливий допис у “Фейсбуці”.

“На Росії зростає занепокоєння”, – написав він, додавши скріншот повідомлення із “Твтітера” телекомпанії НТВ.

При цьому багато коментарів стосуються того, що російські медіа зробили грі добру рекламу.

Наприкінці минулого тижня ця тема справді висвітлювалася в багатьох провідних пропагандистських росЗМІ.

Зокрема ішлося про те, що “українським дітям запропонували гратися в гітлерівських пособників”. А УПА щоразу позначали як “заборонену в Росії екстремістську організацію”.

Як повідомили в прес-службі УІНП, настільну гру підготували для фестивалю “Історія:UA” та презентують у Києві в парку Шевченка 13 жовтня.

Це вже друга подібна розробка Інституту.

“Минулого року Український інститут національної пам’яті презентував настільну гру «Українська революція 1917-21 рр. Сто років боротьби», яка викликала величезний інтерес та схвалення, особливо серед учителів історії та учнів, які в процесі гри, поєднуючи приємне з корисним, чудово підготувалися до ЗНО з цієї теми. Перший наклад гри уже розійшовся, наразі готується до друку другий наклад.
Гарна ідея отримала своє продовження. В рамках фестивалю «Історія:UA» готується презентація наступного проекту – настільної гри «УПА – відповідь нескореного народу»”, – зазначили в УІПН.

“На відміну від першої розробки, гра про УПА розроблена більш динамічною, в ній з’явилися елементи тактики та стратегії. Окрім навчальних матеріалів, які поглиблюють знання про боротьбу Української повстанської армії проти ворогів, гра дає можливість дітям та підліткам відчути себе справжнісінькими командирами повстанців”, – сказано в повідомленні.

“Це перша частина гри, яка фокусує свою увагу на боротьбі УПА проти двох великих ворогів – нацистів та радянських каральних підрозділів НКВД”, – діляться уточнили в Інституті нацпам’яті.

Відтак буде ще друга часина гри по УПА.

Як інформувала “Новинарня“, УІНП розробляв цю настільну гру ще з весни.

Читайте також:
Володимир В’ятрович: Я в’їзний до Польщі. То був піар влади.
ВЕЛИКЕ ІНТЕРВ’Ю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна