Європарламент почав процедуру запровадження санкцій проти Угорщини

 

Європарламент проголосував за запровадження санкційної процедури проти Угорщини у зв’язку з тривалим порушенням правил та цінностей Євросоюзу.

За доповідь, яка закликає покарати Угорщину, на засіданні ЄП у Страсбурзі в середу, 12 вересня, проголосували 448 євродепутатів, 197 виступили проти, 48 – утрималися.

У доповіді засуджувався тиск на незалежні медіа країни, усунення від посад незалежних суддів, унеможливлення роботи неурядових організацій, які надають допомогу мігрантам та біженцям, збагачення членів уряду та їхніх родин за рахунок європейських фондів та інші порушення Будапешта.

Після цього рішення Європарламенту Рада ЄС повинна почати власне розслідування порушень Угорщиною цінностей ЄС.
Якщо статтю 7 Лісабонського договору буде активовано щодо Угорщини, її можуть позбавити права голосу в Раді ЄС, передає “Європравда“.
Раніше Єврокомісія запустила схожу санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

Виступаючи напередодні у Європарламенті на захист своєї політики, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав доповідь Європарламенту образою угорської нації та тиском на Будапешт.

Після ухвалення рішення ЄП міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив: Угорщину і угорський народ засудили тому, що “ми показали, що міграція не потрібна, і міграція може бути зупинена”.
За його словами, рішення було прийнято шахрайським шляхом, оскільки, ігнорувалися положення європейських договорів, деякі голоси не враховувалися в кінцевому підсумку.
Сійярто додав, що розглядаються необхідні засоби правового захисту.
Він також підкреслив, що голосування стало переконливим доказом того, що абсолютна більшість політиків в Європарламенті, зокрема в Європейській народній партії, підтримують міграцію.

Читайте також:
Європарламент починає обговорення санкцій проти Угорщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна