Сущенко готовий написати Путіну прохання про помилування, – адвокат

 

Засуджений у Росії нібито за шпигунство український журналіст Роман Сущенко готовий написати прохання про помилування на ім’я президента РФ Путіна.
Про це в середу, 12 вересня, повідомив його захисник Марк Фейгін.

“Роман готовий написати цей нещасний папірець з проханням про помилування. Неважливо, що ти напишеш, головне – опинитися в Києві. Він вини як не визнавав, так і не визнає, але прохання про помилування абсолютно не означає, що ви визнаєте свою провину”, – сказав Фейгін у коментарі телеканалу “Прямий”.

Цього дня Верховний суд Росії в Москві розглянув апеляцію захисту Сущенка і визнав законним його вирок (12 років позбавлення волі).

Як повідомляла “Новинарня“, ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки і звинувативши в шпигунстві. Російське слідство заявляє, що Сущенко “цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю”.
Журналіст обвинувачення ФСБ відкидає.

Сущенко був кореспондентом “Укрінформу” з 2002 року, писав під псевдонімом Рон Височанський.

27 березня 2018 року суд у Москві почав розгляд справи Романа Сущенка.

4 червня Москміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

Україна вважає його політичним в’язнем і вимагає від Кремля звільнити журналіста.

Читайте також:
Сущенко просить Сенцова припинити голодування

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна