У Дніпрі поліція затримала ветерана АТО Валерія Ананьєва перед презентацією його книжки. ОНОВЛЕНО

оновлено

Відомого блогера, ветерана війни на сході України Валерія Ананьєва затримала поліція.

Про це повідомляє “Дніпроград“.

Саме сьогодні, 10 вересня,  у приміщенні Центральної міської бібліотеки Дніпра мала відбутися презентація книжки Ананьєва “Сліди на дорозі”.

Втім, замість зустрічі з прихильниками, автора затримала поліція та відвезла до Новомосковська.

Як повідомляє видання, інцидент стався буквально перед початком презентації, на яку прийшло майже дві сотні дніпрян.

Біля входу до бібліотеки на Валерія Ананьєва чекали люди в цивільному. Зрештою, блогера затримали. Жодних подробиць правоохоронці не повідомили.

Сам він на своїй сторінці у “Фейсбуці” перепросив за зірвану зустріч і повідомив, що його в наручниках везуть до Новомосковська.Наразі обурені дніпряни закликають їхати до Новомосковська визволяти Ананьєва.

ОНОВЛЕНО. Як повідомила сайту РБК-Україна речниця Нацполіції у Дніпропетровській області Анна Старчевська, Ананьєва затримали “для проведення слідчих дій в рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст. 122“.

За її словами, йдеться про інцидент, який стався у грудні 2016 року в Новомосковську.

“Він (Ананьєв) не співпрацював з органами слідства. Ми працювали з його адвокатом, неодноразово казали, що йому потрібно з’явитись до слідчого, однак він ігнорував це. І на даний час за ухвалою суду він затриманий та доставлений у відділення поліції”, – зазначила Старчевська.

За її словами, завтра, 11 вересня, відбудеться засідання суду щодо обрання Ананьєву міри запобіжного заходу.

Однак дату суду, за ухвалою якого Ананьєва затримали, у поліції назвати відмовились.

За даними ЗМІ, справа стосується події 9 січня 2016 року, коли на той час ще діючий військовослужбовець 25-ї повітряно-десантної бригади Валерій Великжанін (справжнє прізвище Ананьєва) у тренажерному залі в смт Гвардійське побив іншого військового – Віталія Білоусова.

У квітні 2018 році його оголосив у розшук Новомосковський відділ ГУ НП.

Раніше  лідер націоналістичної організацїі “С14” Євген Карась написав у “Фейсбуці”, що затриманому інкримінують “бійку з поліцією”, яка сталася 2014 року.

..

Стаття 122 ККУ передбачає умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину.

Частина 2 цієї статті передбачає вчинення тих самих дії з метою залякування потерпілого або його родичів чи примусу до певних дій. Цей злочин карається позбавленням волі від трьох до п’яти років.

Валерій Ананьєв – український військовик, ветеран російсько-української війни, десантник 25-ї бригади, блогер і мандрівник. Відомий своїми публікаціями про антитерористичну операцію на сході України та паломництво по Дорозі Святого Якова.
У 2018 році написав і видав книгу спогадів “Сліди на дорозі”.

Читайте також:
“Пережив свій Майдан і створив Вільну Людину”.
Ветеран АТО Ананьєв пройшов 1800 км до “краю землі”

Ветеран АТО Валерій Ананьєв у паломництві Західною Європою подолав
уже півтисячі кілометрів і перейшов на українську мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна