“Україну не забудемо”. Канцлер Австрії пояснив дружню політику Відня щодо Росії

 

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц виступає за те, щоб тримати відкритими канали діалогу з Росією задля миру на європейському континенті.

Про це він заявив в інтерв’ю журналу Der Spiegel, відповідаючи на запитання щодо підірваної довіри до Відня через рішення запросити на весілля голови МЗС Австрії Карін Кнайсль президента РФ Володимира Путіна.

“Наша політична позиція щодо Росії не змінилася”, – зазначив Курц.

Він нагадав, що в червні були продовжені санкції ЄС проти Росії. “Це рішення, яке ми, природньо, підтримали. Попри це, після весілля в мене була робоча розмова з російським президентом”, – сказав канцлер.

Себастьян Курц наголосив, що він розрізняє дві речі: необхідну реакцію на порушення міжнародного права Росією та потребу тримати відкритими канали діалогу.

“Адже мир на нашому континенті можна забезпечити тільки разом із Росією, а не проти неї”, – сказав канцлер, додавши, що при цьому про Україну не забудуть.

“Позитивні відносини з Україною так само важливі для нас. Я щойно підтвердив це президенту Петру Порошенку в Києві”, – додав канцлер.

Читайте також:
Канцлер Австрії в Києві: пообіцяв 1 млн. для Донбасу
і звернувся до РФ щодо переговорів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна