Екс-полонений подарував президенту газету, яку видавав у тюрмі “ДНР”. ФОТО

 

Ветеран АТО Олексій Кириченко, звільнений з полону “ДНР” за обміном у грудні 2017 року, подарував президентові Петру Порошенку газету “Тюремний укроп”, яку він видав в ув’язненні в Донецьку для моральної підтримки інших полонених.

Як передає “Новинарня“, такий подарунок главі держави вінниччанин Кириченко зробив під час приїзду Порошенка на День міста у Вінницю в суботу.

“Тюремний Укроп” – відтепер найдорожча для мене газета.
Примірник самвидаву, який отримав від Олексія Кириченка, – це свідчення незламності духу українців, які протистоять російській агресії”, – зазначено з цього приводу в президентському “Фейсбуці”.

“Газета зберігатиметься у моєму кабінеті, де її зможуть побачити дипломати та іноземні гості, які прибувають з візитом в Україну.
Ми продовжуємо боротьбу та робимо все для звільнення українських заручників Кремля”, – додав Порошенко.

Перед цим Кириченко розмістив у соцмережі відповідні фото, на яких зображено зокрема саму жартівливу “тюремну газету”, створену від руки в полоні – із замітками “Волинська свиня”, “Стакани Фаберже”, “Калорійність підвищено” та ін.

Він подякував главі держави за допомогу.

“Під час візиту Петра Олексійовича Порошенка у Вінницю мені випала нагода подякувати йому за підтримку у оздоровленні моїх рідних та ті зусилля, які влада прикладає для звільнення полонених”, – написав Олексій Кириченко.

“Сподіваюсь скоро побачити на волі Пантюшенка, Корінькова та Глондара“, – додав він, маючи на увазі військовослужбовців ЗСУ, які потрапили в полон у січні-лютому 2015-го та сиділи в тюрмі разом із ним.

Як відомо, приватний підприємець Олексій Кириченко у 2014 році пішов на фронт добровольцем. Служив розвідником у групі відомого “Сумрака” Ігоря Гордійчука. Потрапив у полон у серпні 2014-го біля Старобешевого під час виходу з оточення. У полоні залишався до 27 грудня 2017-го, коли відбувся великий обмін.

Читайте також:
Як вижити в полоні та після нього

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна