Бій, ускладнений пожежею. 20-річний Влад Карпун із Полтавщини поліг під Горлівкою

оновлено, додано фото

Стало відоме ім’я військовослужбовця ЗС України, який загинув унаслідок бойових дій 7 вересня. У бою під Горлівкою поліг 20-річний Владислав Карпун із Полтавщини, боєць 16 омпб.

Як передає “Новинарня“, бій, у якому українські війська біля селища Новгородське зазнали втрати, був ускладнений степовою пожежею – бойовики навмисно стріляють трасерами, щоб підпалити сухостій.

Про обставини втрати розповіла на денному брифінгу представниця прес-центру ООС Вікторвія Данильчук. За її словами, “найбільшого напруження ситуація на Горлівському напрямку набула о 13.30, коли противник переніс вогонь по опорному пункту, що на околиці Новгородського. Так, окупанти відкрили вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім цього, противником застосовувалися трасуючі боєприпаси для підпалу сухостою та околиць Новгородського.
Чергові вогневі засоби підрозділу, що обороняється, відкрили вогонь на подавлення вогневих точок противника. О 13.45 вогневі провокації з боку окупантів були припинені. Силами військовослужбовців Збройних Сил України пожежу було локалізовано.
На жаль, в ході бою отримав поранення військовослужбовець Об’єднаних сил Владислав Карпун”.

Речниця прес-центру ООС розповіла, що пораненого евакуювали до лікувального закладу, де військові лікарі протягом шести годин боролися за його життя. Проте рани виявилися смертельними.

“За проявлені мужність та героїзм Владислава Карпуна представлено до державної нагороди посмертно”, – повідомила капітан Данильчук.

У свою чергу в Полтавському обласному військкоматі та в самому підрозділі поінформували, що Владислав Карпун – старший солдат, стрілець зенітно-ракетного взводу 16-го окремого мотопіхотного батальйону “Полтава” 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, житель Котелевського району Полтавщини.

В ОВК уточнили, що Влад помер о першій годині ночі вже 8 вересня, в лікарні, куди його доставили після надання допомоги мобільною евакуаційною групою.

“Карпун Владислав в серпні 2016 року добровольцем уклав контракт на проходження військової служби, після підготовки у 169-го навчальному центрі, вже старшим солдатом, стрільцем зенітно-ракетного взводу, захищав Батьківщину в 58-й окремій механізованій бригаді”, – ідеться в повідомленні ОВК.

Волонтер “Книги пам’яті загиблих за Україну” Святослав Смук розповів “Новинарні“, що Карпун Владислав Миколайович народився 27 липня 1998 року.

Як повідомили нам у бригаді, Влад – із села Велика Рублівка Котелевського району Полтавської області.

Днем раніше на каналі ICTV вийшов репортаж авторки “Новинарні” Анастасії Федченко з підозрілу, який тримає оборону під Горлівкою. Військові розповідали, як вони протистоять не лише обстрілам, а й навмисним підпалам:

Загиблий у ніч із 7 на 8 вересня під Новгородським Владислав Карпун – третя бойова втрата ЗС України цього місяця.
Раніше, 1 вересня, внаслідок підриву під Світлодарськом поліг наразі не встановлений розвідник 54-го окремого розвідбату ЗСУ. А 5 вересня в бою під Водяним загинув 20-річний морпіх Максим Авдієнко з 36 обрмп ВМС ЗСУ.

Читайте також:
Таймлайн втрат української армії: серпень 2018. ІНФОГРАФІКА

Солдат Бурлакова: Якщо ви сумуєте за літом – порадійте хоча б за нас.
Бо на “нулі” це всепоглинаючий вогонь

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна