З початку “шкільного перемир’я” обстрілів поменшало на 60%, – Хуг

 

Від початку “шкільного перемир’я” (29 вересня) кількість обстрілів у зоні бойових дій на сході України знизилася на 60% порівняно із середніми показниками протягом тижня перед домовленостями про припинення вогню.
Про це повідомив Александр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі в Києві 7 вересня.

“Інтенсивність бойових дій залишалася низькою до 4 вересня. Цього дня кількість зафіксованих обстрілів досягла три чверті від рівня, який був до початку дії домовленостей про припинення вогню. Після того кількість обстрілів знову знизилася“, – Знизилася і кількість випадків застосування важкого озброєння.

Більшість обстрілів, за словами Хуга, сталися у районах на схід від Маріуполя, трикутнику Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт та на Світлодарській дузі.

Водночас, зазначив заступник голови СММ ОБСЄ, ситуація залишається “напруженою і непередбачуваною”, зокрема у зв’язку з присутністю великої кількості озброєння уздовж лінії розмежування.

За інформацією СММ ОБСЄ, 28 серпня у Докучаєвську (територія, контрольована так званою “ДНР”)  внаслідок вибуху загинув один цивільний громадянин.
Також 28 серпня у Верхньоторецькому місцева мешканка отримала вогнепальні поранення.

Водночас Александр Хуг зазначив, що херсонська команда спостерігачів ОБСЄ продовжує стежити за ситуацією в Армянську в окупованому Криму та підтримує зв’язок з усіма українськими державними органами, які займаються цим питанням.
Він додав, що у місії стурбовані імовірними ризиками для здоров’я спостерігачів і розглядають можливість запровадити додаткові заходи безпеки, якщо цього вимагатиме ситуація.

Читайте також:
Екологічне лихо в Криму: поліція відкрила справу, прикордонників лікують

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.