“Фото зі стрільцем – безплатно”. 8-9 вересня в Києві відбудеться “Історичний полігон 2.0”

уточнено програму

Новинарня” запрошує на цікавезний фестиваль наших друзів!

8-9 вересня освітня платформа “Експертний корпус” проведе в Києві “Історичний полігон 2.0”. 
Подія відбудеться в рамках міжнародного фестивалю “Голосіївська криївка”, що проходитиме у Києві вже вчетверте.

У програмі – лекції з мілітарної історії Перших визвольних змагань, спеціальна програма до 100-річчя Української держави, інтерактивні заняття з реконструкторами, яскраві мистецькі фотозони та футболки з мілітарною тематикою епохи ПВЗ.

“Історичний полігон” відбуватиметься за підтримки Київської міської державної адміністрації. Великою мірою буде сфокусований на київських подіях 1917-1921 років та ювілеї Української держави гетьмана Павла Скоропадського.

9 вересня буде презентовано видання “Мілітарний атлас Києва. Переможні бої 1918”. Його підготувала команда “Експертного корпусу” та “Голосіївської криївки” спеціально до фестивалю та приурочила 100-річчю Української революції. До роботи над атласом було залучено історика Михайла Ковальчука, а також консультантів Науково-дослідного інституту українознавства.

У спеціальних арт-зонах відвідувачі “Голосіївської криївки” зможуть сфотографуватися в колі Січових стрільців Євгена Коновальця, зробити селфі з блискучим військовиком Володимиром Сікевичем, стати навпроти незворушного гетьмана Скоропадського, обійняти чи не єдину жінку-офіцера Армії УНР Христю Сушко, помірятися вусами з мілітаристом Миколою Міхновським.

Також у рамках “Історичного полігону” будуть представлені мотиваційні плакати із постатями Всеволода Петріва, Михайла Омеляновича-Павленка, Петра Дяченка, Василя Тютюнника.

Розпочнеться “Історичний полігон” 8 вересня об 11:00 з мілітарних читань від учасників російсько-української війни. “Кіборг” Дмитро Вербич та гранатоментик Олексій Бешуля представлять громадськості уривки своєї неопублікованої воєнної прози.

Серед залучених до проведення “Історичного полігону” лекторів – історики Андрій Руккас, Павло Гай-Нижник, Олександр Алфьоров, Василь Павлов, Едуард Андрющенко, реконструктор Владислав Запорожець, журналіст Дмитро Шурхало, видавець Дмитро Савченко.
Ведучі – історик Тетяна Швидченко та блогер Роман Кулик.

Дати: 8-9 вересня
Час: з 11:00 до 17:00
Місце: Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського (вул. Рильського, 7)

Вхід вільний.

Оновлена програма:

Детальна програма події.

Читайте також:
Сторіччя Гетьманату: держава самоусунулася,
ювілей відзначає громадський комітет

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна