Порошенко хоче підвищити ЗСУ зарплату на 30% і передати зброю з параду

 

На засіданні РНБОУ в четвер, 6 вересня, президент Петро Порошенко заявив про потребу підвищити зарплатню військовослужбовцям на третину і передати у війська техніку, продемонстровану на параді в День Незалежності.
Про

“Якщо український воїн користується найбільшою повагою в українському суспільстві, якщо він, ризикуючи життям, боронить кожен клаптик української землі, то, відповідно, соціальні гарантії і грошове забезпечення мають бути на належному рівні”, – сказав глава держави.

За його словами, не лише патріотизм має тримати українського воїна.

“Просив би, щоб забезпечення українського солдата було піднято не менше, як на 30%. Ми прорахували поставити це пріоритетом і зробити все від нас залежне для того, щоб це доручення було найкращим чином реалізовано”, – наголосив Порошенко.

Також президент заявив, що українським військовим буде відправлено всю військову техніку і озброєння, яку були продемонстровані на параді 24 серпня в Києві.

“Усе, що ми бачили на військовому параді, у тому числі і в якості дослідницьких зразків, має негайно надійти у війська. Інакше це все показуха, інакше – цього всього не потрібно. Дійсно кажуть: на друга і партнера надійся, але спирайся на власні сили”, – зазначив Порошенко.

Як передає прес-служба АП, президент нагадав, що силами українського оборонпрому, у тому числі із залученням досвіду міжнародних партнерів, “розроблені вітчизняні крилаті ракети, високоточна зброя із збільшеним радіусом дії, новітня бронетехніка, новітні кораблі, новітні системи радіоелектронної боротьби, новітні засоби зв’язку тощо”.

Як повідомляла “Новинарня“, на параді з нагоди 27-річчя Незалежності України було продемонстровано близько 200 одиниць військової техніки.

Читайте також:
Міністр планує підвищення зарплат в ЗСУ вже з 1 жовтня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна