Міністр планує підвищення зарплат в ЗСУ вже з 1 жовтня

 

Міністерство оборони України має намір підвищити грошове забезпечення військовослужбовців.
Підвищення має відбутися у два етапи – з 1 жовтня 2018 року і з 1 січня 2019 року.

У зв’язку з цим глава Міноборони Степан Полторак ще 11 липня спрямував запит на виділення додаткового фінансування війська прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, повідомляє видання Ukrainian Military Pages.

У листі міністра наголошується, що недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення з лав Збройних сил України після закінчення контракту (36% опитаних).

Так, із січня по червень звільнилися 11 тис. офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще 18 тисяч можуть звільнитися до кінця 2018 року.

“На початку 2016 року мінімальне грошове забезпечення військових становило 7 тис. грн. У той час це була доволі значна сума, на яку припадало близько 5 розмірів мінімальної заробітної плати та майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні. Після підвищення соціальних стандартів з 1 січня 2017 року, відповідні співвідношення становили 2,2 і 0,89 раза, що призвело до погіршення матеріального становища військовослужбовців і порушення паритету з цивільним населенням”, – констатує генерал армії Полторак.

Міністр нагадав, що грошове забезпечення військових ЗСУ першого року служби становить 7,5 тисяч гривень “чистими” при середній зарплаті по Україні 8,7 тисяч.

Опрацьовується питання про збільшення з 1 жовтня 2018 року мінімального грошового забезпечення рядовому складу – до 9 тис. грн., офіцерському складу – до 15,3 тис. грн…
За таких умов для виплати грошового забезпечення у другому півріччі 2018 року потрібен додатковий фінансовий ресурс у сумі 4,5 млрд., що необхідно врахувати при доопрацюванні показників видатків держбюджету на 2018 рік, зазначив міністр Полторак.

Відтак він просить главу уряду дати відповідні доручення для врахування зазначеної потреби під час найближчого доопрацювання показників видатків держбюджету на 2018 рік.

Читайте також:
“Щоб люди хотіли йти на контракт до ЗСУ, слід поставити зарплату
від 9,5 тис. грн.”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна