Порошенко просить дипломатів активізувати реабілітацію поранених військових за кордоном

 

Президент Петро Порошенко доручив дипломатам активізувати організацію реабілітації поранених українських військових та дітей Донбасу за кордоном.

Про це він сказав 26 серпня в Авдіївці (Донецька область) на зустрічі з керівниками дипломатичних представництв України за кордоном та українськими військовими 92-ї бригади, інформує прес-служба АП.

“Важлива позиція, і тут я хотів би відмітити роботу окремих посольств – це забезпечення реабілітації поранених воїнів”, – сказав Порошенко.

За його словами, 178 військовослужбовців уже пройшли реабілітацію у Латвії, 213 – у Литві, 111 – в Естонії, більше 100 – в Ізраїлі, більше 100 – в Об’єднаних Арабських Еміратах, у Болгарії – 24. Також українські військові проходили реабілітацію у Португалії, США.

“Список не вичерпний, але необхідно дуже активно продовжувати цю роботу, бо прямо зараз 21 важко поранений український військовослужбовець чекає на рішення по реабілітації. Ми з вами маємо забезпечити нашу ефективну взаємодію”, – підкреслив глава держави.

Петро Порошенко наголосив, що так само йдеться і про забезпечення можливості реабілітації та оздоровлення дітей з Донбасу, “які також повинні мати можливість перепочити від жахів війни”.

“Знаю, що робота на цьому напрямку ведеться. Греція, Австрія, Німеччина, Болгарія, Туреччина, Хорватія, Ізраїль, Туніс, Єгипет та багато інших країн, завдяки вашим зусиллям, прийняли наших дітей на оздоровлення”, – зазначив президент та попросив продовжувати цю важливу гуманітарну діяльність.

Читайте також:
На лікування до Німеччини полетіли ще 14 поранених українських воїнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.