На День Незалежності під Горлівкою загинув боєць із Сумщини Станіслав Дьяконов. ФОТО

оновлено

Стало відоме ім’я військовослужбовця, який загинув на День Незалежності, 24 серпня.

Це 33-річний Станіслав Дьяконов із Білопільського району на Сумщині.

Ім’я загиблого повідомив у “Фейсбуці” міський голова Білопілля Юрій Зарко.

“У нас трагічна новина. Вчора у запеклому бою героїчно загинув наш земляк – уродженець с. Червоне, Станіслав Д’яконов. Під час бою Станіслава було поранено, але протягом години ворог прицільним вогнем відсікав можливі шляхи для його евакуації. В 15:40 російський снайпер вбив пораненого Станіслава“, – написав мер Білопілля.

Сталося це в районі смт Південне на Горлівському напрямку.

ОНОВЛЕНО. Цю інформацію на брифінгу підтвердив командир 58 омпбр Михайло Драпатий.

“В районі населеного пункту Південне противник вів обстріли зі стрілецької зброї, гранатометів та застосовував важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув… від ворожої кулі снайпера – не рядового працівника шахти, а професійного найманця-вбивці”, – сказав підполковник Драпатий.

За його словами, активність ворога під Південним і Шумами пов’язана з недавнім покращенням тактичного положення ЗСУ – бойовики намагаються повернути позиції.

Станіслав Дьяконов народився 24 березня 1985 року. На фронті – з 2015 року. Військовослужбовець 15-го окремого мотопіхотного батальйону “Суми” 58-ї окремої мотопіхотної бригади.

У полеглого бійця залишилися мати і двоє братів.

Як писала “Новинарня“, упродовж доби 24 серпня окупанти 39 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, в тому числі й із застосуванням забороненого важкого озброєння.

Окрім бійця ЗСУ, внаслідок того дня внаслідок  неприцільного обстрілу населеного пункту Врубівка, що на Луганщині, загинув 35-річний місцевий мешканець.

Читайте також:
Стало відомо про ще одного загиблого бійця ОС 23 серпня: Василь Нечитайло

Загиблі під Кримським 4 бійці “Айдару”: імена, фото, обставини бою

Загиблий 23 серпня на Донбасі офіцер Георгій Ольховський
вийшов із Криму після окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна