“Я завжди згадую про Крим”: Трамп назвав умову послаблення санкцій проти Росії

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що може розглянути можливість зняття санкцій, введених проти Росії, хіба якщо Кремль вживе заходів до співпраці з Вашингтоном щодо питань Сирії та України.
Як передає “Новинарня“, свою думку Трамп висловив в інтерв’ю інформагентству Reuters.

“Я не розглядаю це взагалі. Ні. Я б розглянув це, якби вони (Росія) зробили те, що було б добре для нас. Але я б не розглянув без цього”, – сказав Трамп в інтерв’ю, оприлюдненому 20 серпня.

“У нас є багато чого, що ми можемо зробити доброго один одному. У вас є Сирія, у вас є Україна, у вас багато інших речей”, – зазначив Трамп.

“Я гадаю, вони (росіяни) хотіли б економічно розвиватися. Для них це має велике значення”, – додав він.

Трамп сказав Reuters, що Путін не просив його зняти санкції США під час липневої зустрічі в Гельсінкі. За його словами, говорили про анексію Кримського півострова та про вторгнення в Східну Україну, а також газопровід Nord Stream 2 з Росії до Німеччини.

“Я говорив про Крим, звичайно. Я завжди згадую про Крим, коли згадую про Україну. Дуже хороша дискусія була з Путіним, і це дуже добре – я думаю, це була дуже хороша дискусія для обох сторін. Я згадав про газопровід до Німеччини”, – сказав Трамп.

Крім цього, президент США заявив, що “ми перемогли ІДІЛ. ІДІЛ фактично переможений”.

При цьому він сказав, що “ми ніколи не мали бути на Близькому Сході” – “це була найбільша помилка в історії нашої країни”.

Дослівна цитата: “We never should have been in the Middle East. It was the single greatest mistake in the history of our country.”

Також глава Білого дому сказав, що вважає другу зустріч із лідером КНДР Кім Чен Ином “дуже імовірної”.
Президент США повідомив, що в нього “добрі стосунки” з Кімом, однак відмовився від більш докладного коментаря і не навів жодних подробиць передбачуваного нового саміту.
Трамп вважає, що Північна Корея здійснила необхідні заходи до денуклеаризації країни. Однак американський президент поскаржився, що Китай в питанні контактів з КНДР не допомагає так, як раніше.
На думку Трампа, приводом для цього став торговий конфлікт між Вашингтоном і Пекіном, передає “Німецька хвиля”.

Читайте також:
Прем’єр Італії після зустрічі з Трампом визнав,
що санкції з РФ зняти не так просто

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна