МЗС закликає посилити санкції проти Росії через виявлення на Донбасі новітніх систем РЕБ

 

Міністерство закордонних справ України виступило за посилення міжнародних санкцій проти Російської Федерації після виявлення місією ОБСЄ нових російських систем радіоелектронної боротьби на Донбасі.
Про це йдеться в повідомленні МЗС України у “Твіттері”.

“Україна представить підтверджені Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ факти появи на Донбасі новітніх російських систем радіоелектронної боротьби міжнародним партнерам на всіх рівнях та майданчиках. Санкції проти держави-агресора мають бути посилені”, – зазначено в дописі.

“Зафіксовані СММ ОБСЄ чотири новітні та складні російські системи радіоелектронної боротьби, які знаходяться на озброєнні збройних сил РФ, є свідченням того, що РФ вчергове вдається до ескалації”, – йдеться в повідомленні МЗС.

Раніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у звіті від 11 серпня повідомила, що 28 липня у Чорнухиному на Луганщині безпілотний літальний міні-апарат СММ вперше зафіксував чотири системи радіоелектронної боротьби “Леер-3” РБ-341В, 1Л269 “Красуха-2”, РБ-109A “Былина” та один комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА “Репеллент-1”.
У зв’язку з цим у Держдепартаменті США закликали Російську Федерацію вивести свої війська з Донбасу.

Читайте також:
Хто і як розсилає українським бійцям в Авдіївці деморалізуючі СМС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна