Сотні газет США взяли участь у “медіафлешмобі” проти Трампа

 

Понад 350 американських новиннєвих видань у четвер, 16 серпня, публікують редакційні статті, в яких журналісти виступають на підтримку свободи преси та проти критики президента США Дональда Трампа на адресу ЗМІ.

Про це сказано на сайті газети The Boston Glob, яка організувала цю акцію.

“Основою політики президента Трампа є постійні нападки на вільну пресу. Журналістів вважають не співвітчизниками, а “ворогами народу”. Ця безперервна атака на вільну пресу має серйозні наслідки”, – зазначено в повідомленні.

Серед американських ЗМІ, які в рамках акції опублікували статті з критикою дій Трампа, – газети The New York Times, The Daily Herald і The News and Tribune.
До акції також приєдналися деякі закордонні видання. Зокрема, свою колонку опублікувала британська газета The Guardian.

“Дональд Трамп – не перший президент США, який виступає з нападками на пресу і вважає, що до нього ставляться несправедливо. Але він став першим, хто, напевне, дотримується заздалегідь прорахованого та послідовного політичного курсу, спрямованого на те, щоб підірвати, зробити нелегітимною і навіть поставити під загрозу роботу преси”, – пише The Guardian.

Від початку свого президентського терміну в січні 2017 року Дональд Трамп неодноразово критикував низку ЗМІ за “фейкові” – непідтверджені – новини, мета яких, на його думку, – підігрівати в суспільстві сумніви навколо таких тем, як, наприклад, втручання Росії в американські вибори.

Протистояння Трампа з багатьма великими ЗМІ США розпочалося ще під час передвиборчих перегонів. Однак, незважаючи на критичні публікації журналістів, Трамп виграв президентські вибори.

Він неодноразово заявляв, що вважає важливим використовувати Twitter, оскільки ця платформа дає змогу спілкуватися безпосередньо з виборцями.

Читайте також:
Трамп звинуватив Facebook і ЗМІ у змові проти нього

Ненависть до Білого дому, сльози Меланії й секрет зачіски Трампа:
про що йдеться у книжці, яку хотів заборонити президент США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна