Муженко просить для війська бюджет 112 млрд. грн., щоб удвічі збільшити базову зарплату

 

Начальник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко заявив, що для ЗСУ у 2019 році необхідне фінансування на рівні щонайменше 112 млрд. гривень, а не пропоновані 82 млрд.

Про це він сказав в інтерв’ю “ВВС Україна”, оприлюдненому 16 серпня.

“Ми порахували, що це має бути сума приблизно 112 млрд. грн. Це мінімальна потреба для армії. А нам поки доводять показники на 82 млрд. грн. І це явно недостатньо для того, щоб утримувати ЗСУ в боєздатному стані, я вже не кажу про нарощування спроможності”, – розповів головнокомандувач ЗС України.

За його словами, серед військових спостерігається відтік кадрів, і в армію набирають нових контрактників, яких треба знову готувати.

“А через певний термін вони знову звільняються. Нам потрібно тримати потужне ядро ЗС “, – констатував генерал армії Муженко.

“Наші дослідження показують, що базовим грошовим забезпеченням для військовослужбовця мають бути 15 тисяч. У нас зараз 7 тисяч, ця цифра має зрости щонайменше вдвічі. Тоді це буде достойний рівень матеріальної компенсації за всі ті незручності та те напруження, яке вони відчувають”, – наголосив Віктор Муженко.

Водночас очільник Генштабу запевнив, що на передову ця ситуація не впливає, тому що там значно більші виплати (доплата близько 10 тис. грн.“Н”).

Читайте також:
Міністр планує підвищення зарплат в ЗСУ вже з 1 жовтня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна