МінТОТ за підтримки армії США запустив у Києві центр допомоги жінкам і дітям з постконфліктним синдромом

 

Командування Збройних сил США в Європі та Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України почали спільний проект – реабілітаційний центр допомоги жінкам та дітям з постконфліктним синдромом.
Про це повідомила прес-служба МінТОТ 8 серпня.

“В рамках співпраці МТОТ з урядом Сполучених Штатів Америки розпочато роботу над проектом, що забезпечить відновлення реабілітаційного центру. Особлива увага в центрі приділятиметься жінкам, особливо вагітним жінкам, а також дітям з постконфліктним синдромом”, – сказано в повідомленні.

Донором проекту виступає командування ЗС США в Європі, реципієнтом – Інститут педіатрії, акушерства і гінекології Національної академії медичних наук України.

В рамках проекту планується забезпечити надання медичної та психологічної допомоги, лікування посттравматичного стресового розладу, відновлення психоемоційного стану жінок та дітей, які зазнали негативного впливу внаслідок конфлікту на сході України, а також  сприяти їх успішній інтеграції у громаду, зазначили в МінТОТ.

“Неможливо перебільшити соціальне, та й загальнолюдське значення проекту, основна мета якого – забезпечення психологічної підтримки та реабілітації жінок та дітей, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту та тимчасової окупації частини території України. Організація допомоги уразливим верствам населення в умовах конфлікту, дотримання їх прав і свобод – головна задача нашого Міністерства і держави загалом”, – зазначив заступник міністра Георгій Тука.

Скористатися послугами такого центру зможуть жінки та діти, які зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту, а також кияни.

Читайте також:
Жінки-переселенки у вигляді вистави розповіли про свої проблеми
віце-генсеку ООН. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.