У “Десні” строковик ЗСУ застрелився на чатах, – прокуратура

 

У навчальному центрі ЗСУ “Десна” на Чернігівщині загинув солдат-строковик 1997 року народження – імовірно, покінчив життя самогубством.

Як повідомили “Новинарні” у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону, трагедія сталася ввечері 7 серпня.
Близько 20:50 “під час несення вартової служби на об’єднаних складах озброєння військової частини було виявлено тіло солдата строкової військової служби, стрільця роти охорони однієї з військових частин, з вогнепальним пораненням голови”.
Знайшли також передсмертну записку, в якій загиблий написав про добровільний намір піти з життя.

За фактом загибелі військовослужбовця-строковика розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України, процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Деснянського гарнізону Центрального регіону України.

“Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Козелецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.
Наразі по вказаному провадженню проводяться слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на всебічне, повне та об’єктивне дослідження всіх обставин трагічної події”, – повідомили у військовій прокуратурі.

Читайте також:
Бійця, тіло якого знайшли в колекторі, вбили товариші по службі

На Миколаївщині строковик ЗСУ зняв власне самогубство на відео

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна