У Чернігові суд виніс рішення у справі “прив’язаного ватника”

 

Деснянський районний суд Чернігова виніс рішення в адміністративній справі щодо чоловіка, який 15 липня кидав пляшки в стелу Героїв Небесної сотні. Йому призначено покарання у вигляді 50 годин громадських робіт.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Чернігівщини, правоохоронці склали на порушника протокол за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення — “дрібне хуліганство”.

“Згідно із законом, такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців із відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб”, – йдеться пояснили в ГУ НП.

Зрештою суд прийняв рішення, що чоловік має відпрацювати 50 годин громадських робіт, а також сплатити судовий збір у розмірі 352 гривні.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 липня цього ж чоловіка виявили прив’язаним до стовпа на КРасному мосту в Чернігові, на його грудях висіла табличка “Я – ватник. Плюнь на мене”.
Відео події у “Фейсбуці” опублікував “азовець”Олександр Тарнавський, який заявив, що “ватник” сам попросив його прив’язати. Він плював на “ватника” і заявив, що так буде з кожним, хто намагатиметься насадити в Чернігові “рускій мір”.
Поліція відкрила кримінальне провадження проти осіб, які прив’язали чоловіка, за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (“хуліганство, скоєне групою осіб”).

За повідомленням поліції Чернігівщини, той самий 50-річний містянин, який кидав пляшки в пам’ятник Героям Небесної сотні, раніше вже мав проблеми із законом. Наприкінці червня він звільнився з місць позбавлення волі, де з 2008 року відбував покарання за зґвалтування неповнолітніх.

Читайте також:
Комунальник, для якого “хохли ох***ли”, вибачився перед народом України
після побиття. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна