МЗС знову протестує через візит чеських депутатів в окупований Крим

 

Міністерство закордонних справ України висловило протест через незаконну поїздку до окупованого РФ Криму депутата Європарламенту від Чехії Яроміра Коглічека та члена Сенату Чеської Республіки Ярослава Доубрави.

Як повідомила прес-служба МЗС, згадані політики вже відвідували окупований Крим і отримували попередження з приводу цього. І наразі вони продовжують ігнорувати не лише українські закони, а й міжнародне право.

“Згаданим політикам (Коглічеку й Доубраві) було б не зайвим знати, що у резолюції № 68/262 від 27 березня 2014 Генеральна Асамблея ООН – організації, авторитет якої визнають навіть чеські комуністи – підтвердила суверенітет і територіальну цілісність України та закликала країни члени утриматися від дій, які б могли бути інтерпретовані як визнання зміни статусу українського Криму”, – йдеться в повідомленні з Михайлівської площі.

Також у МЗС додали, що відвідинами окупованого Криму політики допомагають Росії виправдати свої злочини.

“Ті, хто допомагає Росії виправдати свої злочини, не можуть не розуміти, що є інструментом в руках Кремля, який, прикриваючись цими візитами, безкарно продовжуватиме репресії, арешти, тортури і вбивства українців та кримських татар в окупованому Криму”, – додали у відомстві.

Як повідомляли окупаційні ЗМІ, 28 липня у так званих “законодавчих зборах” Севастополя пройшли зустріч із членами делегації з Чеської Республіки, яка прибула до Криму.
МЗС Росії виступило з офіційним коментарем, в якому закликало колабораційну владу Севастополя й Криму надати максимальну підтримку при організації візиту чеських політиків, журналістів і громадських діячів.

Сенатор Чехії Ярослав Доубрава (колишній член Компартії Чехії і Моравії, а тепер – представник регіональної партії Severočeši.cz) раніше вже неодноразово відвідував Крим незаконним чином, без згоди влади України, та висловлював схвалення анексії півострова Росією.
Україна заборонила Доубраві в’їзд після того, як іще в листопаді 2014 року він зіграв роль “іноземного спостерігача” в окупованому Луганську на псевдовиборах, які влаштували тоді сепаратисти всупереч Мінським домовленостям.

Читайте також:
Прокуратура АРК порушила справу через візит у Крим депутатів з Німеччини

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна