Прокуратура АРК порушила справу через візит у Крим депутатів з Німеччини

 

Прокуратура Автономної Республіки Крим (Київ) почала кримінальне провадження у зв’язку з незаконною поїздкою в окупований Крим громадян ФРН – політиків з ультраправої партії “Альтернатива для Німеччини”.

Як повідомила прес-служба відомства, провадження розпочато за результатами розгляду звернення посольства України в Німеччині.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України за фактом порушення громадянами Федеративної Республіки Німеччина порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України.

“Встановлено, що 3 лютого 2018 року в порушення визначеного порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, до Автономної Республіки Крим прибули громадяни Федеративної Республіки Німеччина, які планували використати свою поїздку для зустрічей із представниками російської окупаційної влади з метою обговорення з ними шляхів налагодження контактів із німецькою стороною”, – ідеться в повідомленні прокуратури АРК.

Перевіряються усі обставини вчинення кримінального правопорушення.

Як відомо, ввечері 3 лютого у Крим прибули дев’ять німецьких депутатів від ультраправої партії “Альтернатива для Німеччини” із трьох регіональних парламентів Німеччини із земель Берлін, Бранденбург і Північний Рейн-Вестфалія.

Депутати заявили, що їх не турбують погрози Києва заборонити їм в’їзд в Україну.

“Ми розраховуємо в майбутньому відвідати Крим ще не раз”, — сказала журналістам в аеропорту Сімферополя депутат земельного парламенту Північний Рейн-Вестфалія Розі Бекамп.
Ще один депутат, Уве Бронзон, заявив, що “з плином часу ситуація навколо України вляжеться і буде можлива нормальна робота з Україною в майбутньому”.

Офіційний Берлін розкритикував представників “АдН”, які прибули до Криму. Про це у “Твіттері” повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

“Федеральний уряд Німеччини розкритикував поїздку групи місцевих політиків з партії AfD до окупованого Криму й підтвердив політику невизнання незаконної анексії”, – йдеться в його повідомленні.

Читайте також:
Французький депутат вилаяв українського журналіста
за “огидне” запитання про візит в окупований Крим. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна