“Тихо прийшов”. Сили спецоперацій ЗСУ відзначають другу річницю

 

В Україні 29 липня відзначають День Сил спеціальних операцій Збройних сил України – нового роду українського війська, створеного в січні 2016 року.

Бійців ССО привітав президент Петро Порошенко, назвавши їх “елітою збройних сил України”.

Міністр оборони Степан Полторак, в свою чергу, заявив: “Пишаюся унікальними професіоналами, які свідомо та мотивовано служать у елітному підрозділі українського війська – Силах спеціальних операцій. Ви виконуєте важливі та небезпечні завдання, відважно й сміливо підходячи до реалізації оперативних задумів, зокрема у найнебезпечніших бойових умовах. Вдячний за досягнені вами бойові результати. Усі вірять, що не існує перешкод, які б не змогли подолати військовослужбовці ССО, і немає противника, перед котрим вони здригнулися б чи відступили», – написав він у “Фейсбуці”.

Начальник Генштабу ЗСУ, головнокомандувач Збройних сил Віктор Муженко в переддень відзначення 2-ї річниці створення ССО ЗСУ відвідав 8-й окремий полк спецпризначення в Хмельницькому.

Віктор Муженко і командувач ССО Ігор Луньов

“На тактичному полі за показовими виступами груп спецпризначення зі спеціальної, тактичної, вогневої підготовки з використанням вертольотів армійської авіації та транспортних літаків Повітряних сил спостерігали командувачі видів і родів Збройних сил України, члени сімей військовослужбовців, керівники підприємств, що виробляють спецтехніку, озброєння, спорядження для потреб вітчизняного війська та інших силових структур і відомств”, – ідеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

На плацу військової частини головнокомандувач привітав воїнів та вручив військовослужбовцям Сил спеціальних операцій нагороди від президента України, міністра оборони та відзнаки начальника Генерального штабу.

“Силам спеціальних операцій лише два роки. Це потужний новостворений вид Збройних сил України, який за цей час набув своїх спроможностей, має великий потенціал для нарощування. Сьогодні ні в кого не виникає сумнівів в здатності цих професіоналів ефективно виконати завдання будь-якого рівня складності з високою їх оцінкою”, — наголосив Віктор Муженко, подякувавши спецпризначенцям за зразкову службу, патріотизм, відданість військовій присязі та професіоналізм.

У День ССО Муженко написав у “Твіттері”: “У боротьбі з агресором українці володіють однією секретною зброєю – у нас немає альтернативи, окрім перемоги. Ми боремося на своїй землі, за свою Україну і майбутнє наших нащадків! Ми повинні зробити усе можливе і неможливе, аби перемогти! Про це наголошено воїнам ССО ЗСУ”.

Сили спеціальних операцій (ССО) — це окремий рід сил ЗСУ. До складу ССО входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій.

День Сил спецоперації ЗСУ було встановлено указом президента України від 26 липня 2016 року, з метою “подальшого розвитку національних військових традицій, ураховуючи важливу роль Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави”.

Читайте також:
Новостворені Сили спецоперацій ЗСУ кличуть до своїх лав

Пам’яті Шершня. Музей 3-го полку спецпризначення поповнився
експонатами з 2014 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна