На Тернопільщині водій маршрутки відмовився везти ветерана АТО з раком третього ступеню

 

Водій маршрутного автобуса в Тернопільській області відмовився безплатно везти онкохворого ветерана АТО.

Інцидент стався 22 липня на автостанції міста Ланівці.

“51-річний ветеран АТО Віктор Слободюк їхав з лікарні додому. Зайшов в автобус, показав своє посвідчення і вже зібрався зайняти місце в салоні, як почув від водія: “Гей, а чого я повинен везти тебе безкоштовно? Плати або виходь”, – розповів у коментарі “Фактам” голова обласної спілки “Об’єднання учасників АТО Тернопільщини” Роман Нагорний.

Слободюк був змушений вийти з автобуса.

Повідомляється, що свідками інциденту стали інші пасажири, але жоден з них не заступився за АТОвця. Ветеранові довелося чекати наступного рейсу кілька годин.

“Віктор Слободюк служив, що називається, в самому пеклі, на передовій дев’ять місяців. Коли повернувся додому, помітив, що в нього починає сильно боліти горло. Лікарі обстежили бійця, і з’ясувалося, що в нього рак третього ступеня”, – пише видання.

Чоловік лікується вже більше року, проходить курс хіміотерапії. Лікування дороге, і кожна копійка в сім’ї на рахунку.

“Його родичі хвилювалися. Адже він вже давно повинен був повернутися додому. Дзвонили йому, але телефон був поза зоною. Виявляється, ветеран засмутився і не помітив, як на мобільному відключився дзвінок”, – пишуть “Факти”.

Видання нагадує, що є закон, згідно з яким учасники АТО мають право на безплатний проїзд. Але цей закон часто не виконується перевізником, що спричиняє скандали.
Ветеран-пільговик може не виходити з салону автобуса, якщо цього протиправно вимагає перевізник, а в разі застосування сили – викликати поліцію, щоб зафіксували правопорушення.

Читайте також:
“Стріляв у своїх”: лікарку Інституту раку звільнили після скандалу з бійцем АТО

У Кривому Розі водій маршрутки назвав посвідчення ветерана АТО “фігнею”
і позбувся роботи. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна