У Туреччині скасували режим надзвичайного стану

 

У Туреччині скасували надзвичайний стан, введений два роки тому – після спроби державного перевороту у 2016 році.

Про це повідомляє державне інформагентство “Анадолу” з посиланням на заяву міністерства з питань надзвичайних ситуацій Турецької Республіки.

“Надзвичайний стан завершився о 1:00 ночі у четвер (19 липня) після того, як уряд вирішив, що він не буде знову продовжений”, — ідеться в заяві МНС ТР.

Відповідно до конституції Туреччини, надзвичайний стан може бути оголошений максимум на шість місяців.
У квітні 2018 року його продовжували вже всьоме, знову на три місяці.

Як інформувала “Новинарня“, 15 липня 2016 року в Туреччині сталася спроба військового перевороту. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав людей вийти на вулицю та завадити силовій спробі зміни влади. У сутичках загинули 190 громадян та 104 заколотники, понад 1,4 тисячі осіб отримали поранення.

Після невдалого путчу турецькі силовики висунула підозру чи звільнили понад 100 тисяч державних службовців, серед яких учені, вчителі, судді, прокурори і військові. 37 тисяч людей були ув’язнені. Їх обвинувачують у співпраці з релігійним проповідником Фетхуллахом Гюлленом, якого Анкара вважає натхненником спроби держперевороту.

Читайте також:
Вибори в Туреччині: Ердоган здобув перемогу в першому турі. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна