“Ставлення кандидатів у президенти до війни – найкращий тест на патріотизм”

Юрій Бутусов
журналіст, редактор інтернет-видання “Цензор.нет”

(FB)

Я вбачаю ставлення до війни кандидатів у президенти чудовим тестом на патріотизм.

Популісти бояться говорити про перемогу над Росією і твердять про мир, тому що в соцопитуваннях кажуть, що більшість електорату не хоче війни, а хоче тільки миру.

Переконаний, що спроба планувати стратегію тільки на основі соцопитувань, спроба говорити не про способи захисту Батьківщини, а про мир – це позиція слабких і безвольних політиків. Говорити про мир, коли частина нашої країни окупована, коли щотижня гинуть люди, коли Путін продовжує агресію в Чорному і Азовському морі, підриває людей у Києві – це значить мати страусячий характер.

Будь-яка політична програма, де не йдеться про те, як бити ворога, як звільнити Донбас і Крим, як боротися з Росією на всіх фронтах – це безвідповідальність по відношенню до боротьби за волю й незалежність.

Україна втратила в цій війні близько 3 тисяч загиблих воїнів, багато тисяч пораненими не тому, що всі вони дуже любили війну. Більшість наших бійців теж із задоволенням би жили у мирі та нікуди б не їхали. Сім’ї загиблих проголосували б за мир у повному складі, вони не хотіли загибелі близьких.

У 2013-му більшість не підтримувала революцію, у 2014-му – більшість не виступала за початок АТО. Але країні довелося піти на війну, і кращі з кращих відклали свої справи та пішли в бій.

Українські воїни й українські волонтери – ось та найактивніша частина суспільства, яка рухає Україну вперед, всі найдостойніші та енергійні українці внесли свій вклад у захист Батьківщини від російської агресії. І ця найактивніша частина суспільства – двигун України, і цим людям не потрібні розповіді про мир, їм треба чітко розуміти, як державні лідери збираються вести Україну до перемоги.

Чесна позиція – це пояснити громадянам, що ми прагнемо до миру. Але щоб його досягти, нам доведеться перемогти у війні.

Стратегія перемоги у війні – це перший пункт програми досягнення миру. Якщо, звичайно, кандидат щиро збирається стати Верховним Головнокомандувачем і розуміє, що це означає.

Читайте також:
Тривалі військові дії на Донбасі підтримують 21% українців,
найбільше – виборці Порошенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна