Пробний перепис населення-2019 пройде на Оболоні і в Бородянському районі

 

Кабінет Міністрів за ініціативи Мінекономрозвитку ухвалив рішення про проведення пробного перепису населення України в 2019 році.
За відповідну ухвалу уряд проголосував на засіданні в середу, 19 липня.

“Пробний перепис дозволить підготувати механізми та засоби для проведення Всеукраїнського перепису, які використовувалися востаннє у 2010 році.
Це рішення є частиною підготовчих заходів до проведення Всеукраїнського перепису населення, запланованого на 2020 рік“, – інформує прес-служба КМУ.

Зазначається, що проведення пробного перепису населення дозволить:

  • сформувати технології, відпрацювати інструменти та методи проведення Всеукраїнського перепису населення;
  • оновити інструменти проведення Всеукраїнського перепису населення, зокрема протестувати використання під час перепису планшетів та ноутбуків, щоб прискорити внесення статистичної інформації та її обробку;
  • опрацювати основні організаційні заходи здійснення Всеукраїнського перепису населення, включаючи подальше опрацювання отриманих даних.

За пропозицією Державної служби статистики, пробний перепис населення буде проводитися в Оболонському районі Києва та Бородянському районі Київської області у грудні 2019 року.

Уряд визначив відповідальним за пробний перепис Держстат.

Як відомо, перший і наразі єдиний Всеукраїнський перепис населення в незалежній Україні відбувся ще 5 грудня 2001 року. Тоді загальна кількість населення становила 48 млн. 457 тис. осіб. Відтоді демографічні показники суттєво змінилися.

ООН рекомендує проводити переписи населення раз на 10 років.

Читайте також:
Після випадку з “Нафтогазом” уряд заборонив “фантастичні бонуси”
менеджерам держкомпаній

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна