40 військових США стали сержантами після курсів на Яворівському полігоні

 

Близько 40 військовослужбовців армії США отримали в Україні звання сержантів.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, церемонія пройшла у п’ятницю, 13 липня, в Міжнародному центрі миротворчості і безпеки у Львівській області (Яворівський полігон).

Там закрили вишкіл із дотриманням американської військової традиції: військовослужбовці виконали гімн США, склали присягу, в якій, зокрема, важливими є слова про відповідальність за підлеглих, а також заспівали армійську пісню.
Кожному було вручено документ на підтвердження того, що на Яворівському полігоні пройдено основний курс лідерства сержантського складу.

“Курс лідерства обов’язковий для сержантського складу в армії США. Три тижні тривало навчання, а це робота у відділеннях, орієнтування на місцевості, спілкування з колегами… Це унікальний момент, тому що курс лідерства зазвичай військовослужбовці проходять у США, а тепер – в Україні”, – сказав сержант армії США Марк Мейнор.

Це другий випадок, коли американські військовослужбовці, які на Яворівському полігоні проводять вишкіл для українських бійців, самі отримали вищі звання сержантсько-старшинського складу.

Трьом тижням курсу лідерства передували кілька місяців навчання сержантів. Вони пройшли всі етапи підготовки, вчилися у день, залишалися й на нічні тренування. Основою курсів було вивчення тактик і орієнтування на місцевості.

“Це дуже важливо, бо сержанти і сержантсько-старшинський склад – основна американської армії, її хребет. Якщо ми не підготуємо добре сержантів, то вся армія не функціонуватиме добре”, – розповів підполковник 27-ї піхотної бригади бойової групи армії США Вільям Мерфі.

Від сьогодні, 13 липня, військові інструктори США, Канади, Литви, Польщі, Британії, Швеції, Норвегії розпочали навчання 54-ї окремої механізованої бригади ЗС України.

Країни НАТО розпочали підготовку українських бійців на Яворівському полігоні у рамках “Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи” у 2015 році. За весь час вишкіл пройшли понад сім тисяч українських солдатів і офіцерів.

Читайте також:
Яворівський полігон провідав міністр армії США Марк Еспер

До 2020 року в ЗСУ планують створити сержантський корпус рівня країн НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна