Внаслідок обстрілу Красногорівки отримав поранення місцевий житель

 

Унаслідок обстрілу бойовиками міста Красногорівка на Донеччині отримав поранення місцевий житель.
Як інформує сайт Міноборони України з посиланням на українську сторону СЦКК, інцидент стався у вівторок, 10 липня, близько 9:00 ранку, коли проросійські найманці здійснили обстріл населеного пункту зі стрілецької зброї.

“Попередньо встановлено, що вогонь по мирних мешканцях міста Красногорівка противник вів із напрямку населеного пункту Старомихайлівка.
Унаслідок зазначеного обстрілу вогнепальне поранення ноги отримав цивільний громадянин, який знаходився на той час на подвір’ї свого будинку за адресою вул. Чайковського, 6”, – сказано в повдіомленні УС СЦКК.

Пораненого чоловіка доправили до районної лікарні в місто Курахове, де йому надали необхідну медичну допомогу.

У прес-службі обласної поліції уточнили: 60-річний чоловік вийшов за двір викинути сміття, коли почув хлопок та біль у нозі. Поранений самостійно дістався до місцевої лікарні для отримання допомоги. Наразі його життю нічого не загрожує.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258 “Терористичний акт” Кримінального кодексу України.

Про подію було поінформовано спостерігачів ОБСЄ.

Українська сторона СЦКК “вкотре наголошує, що подібні дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчить про явне нехтування ними усіма нормами міжнародного гуманітарного права, Женевською конвенцією, що несуть пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям”.

Читайте також:
Доба ООС: 20 обстрілів, без втрат і заборонених калібрів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна