Держтелерадіо розширило список забанених видань РФ та готує санкції проти видавництв

 

Державний комітет телебачення і радіомовлення України розширив до 184 назв перелік антиукраїнських видань держави-агресора. При цьому відомство подало проект рішення про застосування санкцій щодо російських видавництв, які регулярно друкують антиукраїнську літературу.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі держкомітету.

“Станом на 10 липня до Переліку внесено 184 найменування книжкової продукції.
Серед внесених до Переліку книжок – опуси відомих українофобів – терориста Захара Прилєпіна, Едуарда Лимонова, ідеолога так званого «русского мира» Олександра Дугіна, полковника КГБ Анатолія Терещенка та інш.
Назви «творів» говорять самі за себе – «Киевская хунта», «Кровавые преступления бандеровской хунты», «Киев капут», «Конец проекта «Украина», «Украина в огне евроинтеграции», «Сверхчеловек говорит по-русски», «Великая сталинская империя» та ін.”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що чергове оновлення списку відбулося 5 липня.

“Найбільше відзначилися у продукуванні і поширенні антиукраїнських пропагандистських видань такі російські видавництва, як «Вече», «Эксмо», «Центрполиграф», «Алгоритм» та ін.”, – заявили в Держтелерадіо.

Перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, веде Держтелерадіо України.

Цей перелік держкомітет складає на основі власного моніторингу книжкового ринку РФ та носить рекомендаційний характер.

“Основне його призначення – застерегти суб’єктів господарювання від завідомо марних спроб отримати дозволи на ввезення цих видань, а також зорієнтувати правоохоронні органи на те, що розповсюдження такої продукції може містити ознаки злочинів, передбачених статтями 109, 110, 300 та 436 Кримінального кодексу України”, – ідеться в повдіомленні.

Саме цей перелік став джерелом інформації при відборі російських видавництв, стосовно яких Держкомтелерадіо ініційовано застосування санкцій у зв’язку з систематичним випуском ними літератури антиукраїнського змісту, зазначили в комтеті.

“Держкомтелерадіо підготував та надіслав на погодження заінтересованим органам проект відповідного урядового розпорядження, яким передбачено застосування санкцій до 12 юридичних осіб Російської Федерації (дев’ять видавництв та троє власників веб-сайтів, які пропонують до продажу літературу антиукраїнського змісту у паперовому або електронному вигляді, а також надають можливість її прочитання в режимі онлайн)”, – інформує Держтелерадіо.

Читайте також:
Кабмін затвердив порядок вилучення недозволеної російської літератури

Рада ухвалила закон для обмеження доступу в Україну рашистської літератури

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна