Кабмін затвердив порядок вилучення недозволеної російської літератури

 

Кабінет Міністрів затвердив порядок вилучення з обігу видавничої продукції, що ввозиться із Росії та непідконтрольної Україні території без відповідного дозволу. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Урядовий портал.

Згідно із документом, згадану процедуру має проводити Держкомітет телебачення та радіомовлення, а на того, хто займається розповсюдженням в Україні книжок без дозволу, накладатиметься адміністративний штраф.

Рішення щодо відмови у наданні такого дозволу можна буде оскаржити через суд.

“Нагадаємо, що з 1 січня відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Рада ухвалила закон для обмеження доступу в Україну рашистської літератури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна