Російська призерка кінофестивалю в Карлових Варах віддасть частину премії сім’ї Сенцова

 

Призерка 53-го міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах Єлизавета Стішова (РФ) свою грошову премію в розмірі 15 тис. євро розділила між українським політв’язнем Олегом Сенцовим та російським режисером Кирилом Серебренниковим, якого також ув’язнили в Росії.

Як повідомляє телеканал “112 Україна”, росіянка Стішова оголосила про своє рішення, вийшовши на сцену МКФ під час церемонії вручення нагород, та заявила, що передасть свою премію батькам Сенцова і Серебренникова.

Єлизавета Стішова перемогла в паралельній секції кінофестивалю “На схід від Заходу” зі своєю картиною “Сулейман-гора”, яка знята в копродукції з Киргизстаном.

Українського режисера Олега Сенцова затримали в окупованому РФ Криму 10 травня 2014 року. Російські силовики звинуватили його в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі.
14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів Кремля.

Російський режисер Кирило Серебренников перебуває під домашнім арештом за обвинуваченням у розкраданнях. Винним себе не визнає. Його затримали на зйомках фільму “Літо” про Віктора Цоя і Майка Науменка. У 2018 році цей фільм був показаний у Каннах.

Читайте також:
Сенцов: Якщо визволять лише одного мене – це буде провал

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна