Борис Джонсон пішов у відставку з посади міністра закордонних справ Британії

 

Борис Джонсон пішов у відставку з посади міністра закордонних справ Великої Британії.

Про це пише The Guardian.

“Сьогодні вдень прем’єр-міністр прийняла відставку Бориса Джонсона як міністра закордонних справ. Його заміна буде оголошена найближчим часом. Прем’єр-міністр дякує Борису за роботу”, – заявив речник прем’єр-міністра сьогодні, 9 липня.

Під час закритої наради в заміській резиденції Чекерс наприкінці минулого тижня прем’єр-міністр Тереза Мей нібито досягла компромісу зі своїм глибоко розділеним кабінетом. Але після консультацій з друзями і союзниками Джонсон вирішив, що не може просувати плани Мей щодо Brexit.

Він сказав, що нова урядова стратегія співпраці Британії з ЄС після Brexit – це “спроба зробити з лайна цукерку”.

За даними британських ЗМІ, на зустрічі в Чекерс Мей переконувала прихильників Brexit в уряді підтримати її намір наполягти на “зоні вільної торгівлі товарами” з Євросоюзом і підтримці тісних торговельних зв’язків після виходу держави з ЄС.

Раніше стало відомо, що 9 липня пішов у відставку міністр з питань Brexit Девід Девіс, а також його заступник Стів Бейкер. Девіс вважає, що Тереза Мей йде на значні поступки Брюсселю.

Брюссель і Лондон досягли прогресу в кількох технічних розділах переговорів про Brexit, але залишаються серйозні розбіжності в питанні кордону з Північною Ірландією.

Переговірники намагаються знайти рішення, прийнятне для обох сторін, щоб уникнути “жорсткого кордону” після Brexit.

Британія повинна залишити ЄС 29 березня 2019 року. Деякі великі компанії, серед яких Airbus, вже заявили, що перенесуть частину виробництва з Британії, якщо не буде укладено угоду з ЄС.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна