У Чорне море прибувають кораблі США для участі в “Сі бризі-2018”

 

У Чорне море увійшли перші учасники українсько-американських багатонаціональних навчань “Сі бриз-2018”, які почнуться в Одесі 9 липня.

Про це повідомив у “Фейсбук” редактор порталу BSNews Андрій Клименко.

Зокрема, 6 липня близько 18:00 у Чорне море із протоки Босфор увійшов ракетний есмінець 6-го флоту США DDG-78 USS Porter класу Arleigh Burke”, – написав Клименко.

А вдень 7 липня, як повідомляє “Думская“, в Чорне море зайшов ще один штабний корабель 6-го флоту –USS Mount Whitney LCC20.

Тривають також прильоти в одеський аеропорт важкої транспортної авіації. Вдень 7 липня приземлився черговий американський “Геркулес”, який доставив до України морпіхів і обладнання для навчань. Літак належить до ескадрильї VR-64 Condors і здійснює доставку різного спорядження по всьому світу в інтересах американських Військово-морських сил.

За інформацією прес-центру командування ВМС України, українсько-американські навчання “Морський бриз-2018” планується провести з 9 по 21 липня 2018 року в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.
Церемонія відкриття навчань відбудеться 9 липня о 10:00 за адресою: м. Одеса, Санаторний провулок, 7.

Крім ВМСУ і 6-го флоту США, в маневрах братимуть участі кораблі і підрозділи ще 14 країн – Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Румунії, Польщі, Туреччини та Швеції.

За інформацією керівника навчань від України контр-адмірала Олексія Неїжпапи, особливістю навчань “Сі бриз-2018” буде те, що управління силами морського, повітряного і наземного компонентів багатонаціональним морським штабом буде вестися безпосередньо з моря. Із цією метою в Чорне море увійде американський штабний корабель USS Mount Whitney. На ньому розміститься морське командування ВМС України, щоб отримати практичний досвід планування і управління операцій за стандартами НАТО.

Українсько-американські навчання серії “Сі бриз” проводяться щорічно з 1997 року відповідно до Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України від 1993 року.

Читайте також:
В Одесі підбили підсумки найскладніших за весь час навчань “Сі бриз-2017”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна