Нагадати про війну: у Слов’янську влаштували інсталяцію “Подих перемоги”. ВІДЕО

 

До четвертої річниці визволення від проросійських бойовиків міст Слов’янськ і Краматорськ місцевим жителям нагадали про жахіття війни. Біля краєзнавчого музею Слов’янська була влаштована інсталяція – під відкритим небом спорудили дві інсталяції укріплень: української армії та бойовиків так званої “ДНР”.

“Так організатори хотіли нагадати, якою ціною була здобута перша перемога, та як виглядало місто під час звільнення”, – інформує “Радіо Свобода”.

Усі експонати, зокрема снаряди, якими обстрілювали населені пункти, були зібрані на місцях бойових дій та деактивовані, тому під час акції всі охочі мали змогу доторкнутися до них власноруч. Частиною експозиції став хвостовик ракети РСЗВ “Ураган”, якими окупанти обстріляли Краматорськ 2015 року.

Елементом українського укріплення – інсталяції “Подих перемоги” – став синьо-жовтий прапор ЗСУ, знайдений на Савур-Могилі, розповів представник організаторів Олексій Юков, керівник пошукового загону “Чорний тюльпан”.

Як відомо, 5 липня 2014 року Збройними силами було взято під контроль міста Слов’янськ і Краматорськ, де доти базувалися бойовики та російські найманці на чолі з терористом Ігорем Гіркіним. Але того дня вони перебазувалися в Донецьк.

Читайте також:
“Мурашки по шкірі для всіх”. Музей АТО в Дніпрі пропонує 3D онлайн-тур

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна