Кабмін виділив понад 100 млн. грн. на облаштування КПВВ на межі з Кримом

 

Кабмін схвалив виділення 105,98 млн. гривень на облаштування контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду “Каланчак” і “Чонгар” на адміністративній межі з окупованим Кримом.

Як повідомляє сайт Міністерства у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, уряд ухвалив таке рішення на засіданні 4 липня.

“Прийняте урядом рішення дозволить покращити умови перебування громадян під час перетину адміністративної межі, надасть можливість надавати адміністративні та транспортні послуги, створити комфортну сервісну зону, а також створити відповідні санітарно-гігієнічні умови на КПВВ”, – йдеться в повідомленні.

У МінТОТ зазначили, що з жовтня 2016 року Міністерство неодноразово порушувало питання щодо облаштування й покращення умов перебування громадян на КПВВ. За підтримки першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва у 2017 році була проведена міжвідомча нарада щодо вивчення проблем на КПВВ, за результатом якої МінТОТ створило робочу групу із представників Мінінфраструктури, Мінрегіону, СБУ, ДПСУ, Укртрансбезпеки та ДП “Укрінтеравтосервіс”. Вони розробляли плани покращення умов перебування на КПВВ, виїжджаючи на місця.

“Прийняте урядом рішення є результат злагодженої роботи центральних органів виконавчої влади”, – заявили в МінТОТ.

Читайте також:
На КПВВ “Каланчак” затримали дезертира з Криму,
який вирішив повернутися до сім’ї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна