Телевізійники розповіли, як “королівська” бригада помстилася бойовикам за двох загиблих під Горлівкою

 

У районі селища Південне, що біля окупованої Горлівки, і надалі не вщухає стрілянина. 28 червня тут загинули два бійці 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Розвідка повідомляє, що бойовики в тому бою зазнали значно більших втрат, тому прагнуть помсти.

Як повідомляє ТСН, ворог веде хаотичну стрілянину з териконів та провокує вогонь у відповідь. Час від часу до цього підключається важкий калібр.

Перестрілки в цій місцевості відбуваються постійно, на них навіть особливо не зважають, якщо ті не переростають у запеклий бій, як у четвер, коли бойовики били з усіх калібрів, а разом із мінометним вогнем та артнальотом працював снайпер, який і вбив двох військових – 57-річний командир взводу Валерій Шишак із Луганщини та 22-річний старший солдат Андрій Волос.

“Першого поранили командира взводу, він впав. А через три секунди за ним впав і старший солдат”, – розповів в.о. командира батальйона Богдан Гудим.

Валерія Шишака “Поляка” бійці звали по батькові – Казимиричем. Від 1990-х років військовий він пройшов кілька збройних конфліктів, воював в Афганістані, а на своїй, українській, війні – із перших днів. Війну він називав “дурною”, бо противник уникає вступати в ближній бій і криє здалека артилерією.
Два роки тому пройшов курси офіцерів.

Разом із ним загинув Андрій Волос. Вдома на нього чекали батьки і кохана.

Андрій Волос

Військові кажуть, що вразити ціль з одного пострілу складно, а коли є два влучання поспіль – це може зробити лише професіонал.

За цей підступний снайперський вогонь окупантам мстили українські бійці з усіх найближчих позицій, знищили дві БМП.

“Дві бойових машини піхоти придавив противника. Ми їх заспокоїли”, – розповів військовослужбовець ЗСУ із позивним “Грек”.

У тому бою противник поніс значні втрати – за даними розвідки, п’ять бойовиків загинули, вісім були поранені.

Це при тому, що в українських військових позиції менш вигідні, ніж у противника, адже бойовики добре бачать бійців із териконів і контролюють підходи до позицій.
Проте це хлопців не лякає, а нерівні умови лише змушують бути пильнішими та воювати з подвійним завзяттям, передає ТСН.

Як повідомляла “Новинарня“, у День Конституції 28 червня на Донбасі загинули четверо українських захисників, ще двох було поранено.

Читайте також:
Захищаючи рідний Донбас, загинув 57-річний Валерій Шишак “Поляк” із 24 омбр

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна