Захищаючи рідний Донбас, загинув 57-річний Валерій Шишак “Поляк” із 24 омбр

оновлено

У четвер, 28 червня, внаслідок бойових дій на Донеччині загинув військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади ЗС України 57-річний луганчанин Валерій Шишак, позивний “Поляк”.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на голову військово-цивільної адміністрації смт Кримське.

“Сьогодні (28 червня) в бою з російськими окупантами загинув захисник України Шишак Валерій Казімірович (Поляк), який раніше служив у батальйоні “Луганськ-1″. Вічна тобі пам’ять!” – написав у “Фейсбуці” голова ВЦА Кримського Юрій Константинов.

Як стало відомо, луганчанин поліг під Горлівкою на Донеччині.

У цьому бою також загинув 22-річний Андрій Волос, якого – важко пораненого – намагався витягнути Шишак, старший на 35 років.

Андрій Олександрович Волос – із села Омельне Ківерцівського району Волинської області. На військовій службі за контрактом — з 2015 року.

!22-річний лучанин Андрій Волос лише з дев’ятої спроби потрапив до лав ЗСУ, аби захищати Україну від російської агресії на сході. Куля снайпера під час бою 28 червня обірвала його життя.
У хлопця, який e 19-річному віці пішов на фронт, залишились важкохвора мама і вагітна дружина. Вічна слава та пам’ять Герою!” – написав у “Фейсбуці” журналіст, доброволець УДА Сергій Братчук.

Валерій Шишак, фото 2014 року

Юрій Шишак, 12 грудня 1960 р.н., служив у військовій частині польова пошта В4680 – це 24 омбр імені короля Данила. Командир взводу.

Чоловік вийшов на пенсію, однак з початку АТО став до лав Збройних сил України, щоб захищати рідний Донбас. Служив у добробаті МВС “Луганськ-1”.
Жив Валерій Казимирович у місті Сєвєродонецьк на Луганщині.

Залишилися дружина, дорослі син і дочка.

Прес-служба “Королівської” бригади підтвердила втрату двох бійців у районі селища Південне під Горлівкою.

“…Ворог цинічно й підступно о 8.30 відкрив вогонь з мінометів, станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів по житлових будинках цього населеного пункту. Командир роти “Королівської” бригади Олег Лотоцький (…) швидко оцінив ситуацію та організував бій. За мить чергові вогневі засоби вже відкрили вогонь по противнику. Як виявилося, під прикриттям вогню, впритул до містечка наблизилась група бойовиків.
Резервну групу, яка за хвилину вже вела бій на околиці Південного, очолив командир взводу Валерій Казімірович Шишак. В ході бою, який тривав майже півгодини, він побачив, що важко поранений боєць резервної групи. Валерій Шишак разом із Олегом Лотоцьким кинулися рятувати свого підлеглого. Саме цього й очікував снайпер-терорист. Підступним пострілом снайпера Валерій Шишак був смертельно поранений.
В підрозділі він був найстаршим. Скоро йому мало виповнитися 58 років. Не дочекавшись свого командира, згодом від отриманих важких поранень помер і боєць резервної групи, 22-річний Андрій Олександрович Волос”, – сказано в повідомленні.

У зв’язку з ситуацією, яка склалася в цьому районі, командування бригади “вжило дієвих заходів вогневого впливу на окупантів”. Станом на 14.40 ситуація навколо Південного була стабілізована.

За попередніми даними розвідки, в районі Південного ворог поніс втрати 5 вбитими та 8 поранено, зазначили в 24 омбр.

Як інформувала “Новинарня“, за даними штабу операції Об’єднаних сил, 28 червня в боях загинули четверо українських армійців – по одному на Світлодарській дузі, біля Авдіївки та двоє біля Південного.

Читайте також:
93 омбр назвала імена трьох бійців, що загинули 27 червня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна