У День Конституції два бійці ЗСУ загинули в районі Південного

 

Упродовж дня 28 червня бойовики здійснили сім прицільних обстрілів із застосуванням мінометів та танків, двоє українських військових загинули.
Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил у зведенні станом на 18:00.

За даними штабу, найгарячіше протягом дня було в районі селища Південне, що під Горлівкою.
“Ворог цинічно й підступно о 08:30 відкрив вогонь із мінометів, станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів по житлових будинках цього населеного пункту. Бій тривав майже півгодини”, – зазначили в прес-центрі.

Згідно з інформацією, в ході бою командир взводу побачив, що боєць важко поранений. Комвзводу кинувся разом з командиром роти рятувати свого підлеглого. Підступним пострілом снайпера командир взводу був смертельно поранений. Згодом від отриманих важких поранень помер і боєць резервної групи.

За попередніми даними розвідки, в районі Південного ворог зазнав втрат: п’ятьох бойовиків вбито і вісьмох поранено.

“На Луганському напрямку противник з позиції у населеному пункті Голубівське вів вогонь з танка по захисниках Новотошківського. Даний факт належним чином задокументовано та передано до міжнародних організацій”, – йдеться у повідомленні.

Залишалася напружена ситуація на Маріупольському напрямку. “Противник продовжує вести вогонь по наших позиціях з застосуванням зброї забороненої Мінськими домовленостями. Так під вогнем мінометів опинилися захисники Гнутового”, – додали в штабі.

Нагадаємо, попередньої доби, 27 червня, повідомлялося про трьох загиблих бійців 93 омбр ЗСУ (під Богданівкою на Маріупольському напрямку) і 10 ліквідованих бойовиків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна