“Пішов за сином”. Під Світлодарськом загинув 48-річний Геннадій Нємцов із Черкас

 

Стало відоме ім’я четвертого українського армійця, який загинув унаслідок бойових дій у четвер, 28 червня. Це 48-річний черкащанин Нємцов Геннадій Євгенійович, військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних запорожців.

Про загибель земляка сповістили Черкаська міська рада та міськрайонний військовий комісаріат.

“28 червня від отриманих вогнепальних поранень в бою на Світлодарській дузі загинув черкащанин Геннадій Нємцов, 1969 року народження, старший сержант військової частини А2167”, – ідеться в повідомленні.

Фатальним для бійця 72 омбр став нічний обстріл, коли на підступах до Світлодарська противник вів вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів. Тоді ще один боєць дістав поранення.

Геннадій Нємцов народився 9 лютого 1969 року. До Збройних сил пішов у шостій хвилі мобілізації в липні 2015-го. На той час його син-контрактник був в АТО уже майже рік, тож батько не вагався.

“Їду із задоволенням. Синові 24 роки, і він вже рік там перебуває. Служить за контрактом. Мене не відмовляв – навпаки, пишається вчинком батька. А от дружина та донька переживають. Однак як би там не було, я вважаю, що мушу бути там”, – розповідав Нємцов-старший черкаським журналістам 14 липня 2015-го, вирушаючи в навчальний центр.

Згодом Геннадій Євгенійович продовжив службу в ЗСУ за контрактом.

У загиблого залишилися дружина та двоє дітей, син і донька.

За попередньою інформацією, похорони Геннадія Нємцова відбудуться в понеділок, 2 липня, у Черкасах.

Як інформувала “Новинарня“, також 28 червня загинули Валерій Шишак та Андрій Волос із 24 омбр і Владислав Гусейнов із 92-ї бригади.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна